Általános szerződési feltételek

Jelen dokumentum tartalmazza a(z) Habyt ZRt. mint szolgáltató (a továbbiakban: “Szolgáltató”) által a habyt.hu internetes oldalon (a továbbiakban: „Weboldal”) keresztül értékesített termékek és szolgáltatások vásárlóira (a továbbiakban: „Vásárló”) vonatkozó általános szerződési feltételeket (a továbbiakban: „ÁSZF”).

Jelen ÁSZF a Szolgáltató valamennyi, a Weboldalon keresztül a Vásárló által megvásárolható termék és szolgáltatás vásárlási feltételeit tartalmazza.

1. Szolgáltató adatai

Név: Habyt ZRt.

Székhely: 1112 Budaörsi út 160

Cégjegyzékszám: 01-10-141872

Nyilvántartásba vevő szerv: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 27851359-2-43

E-mail cím: info@habyt.hu 

2. A termékek és szolgáltatások tárgyai

1. A Weboldal célja a Weboldalon elérhető táplálék kiegészítők (a továbbiakban együtt: „Termék”), valamint táplálkozási és főzési, sportolási, mentális egészséget segítő és gyógytornász tartalmai (a továbbiakban együtt: „Szolgáltatás”) használatával az egészséges szokások kialakítására lehetőség biztosítása.

2. A Weboldalon található Termékek minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő készítmények, melyek élettani hatással rendelkeznek, de nem minősülnek a 2005. évi XCV. törvény szerint gyógyszernek, betegség gyógyítására, megelőzésére nem alkalmazhatóak és nem alkalmasak. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással.

3. Minden esetben figyelmesen olvassa el a Termék csomagolásán lévő, illetve a Termék megrendelése során biztosított tájékoztatót! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

4. Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve a szakszerű orvosi ellátást. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A Termékek gyermekektől elzárva tartandók.

A Termékek fogyasztása előtt győződjön meg, hogy az összetevők közül semmire nem allergiás és minden esetben kérje ki kezelőorvosa tanácsát. 

3. A Vásárlás feltételei és menete

1. Regisztráció

A Weboldal tartalmának nem minden része érhető el regisztráció nélkül, továbbá a vásárlás is regisztrációhoz van kötve. A regisztrációval a Vásárló és a Szolgáltató táplálék kiegészítő javaslatára irányuló szerződés jön létre, melyben a Szolgáltató a megadott adatok alapján, de szedést megelőző további orvosi konzultációt igénylő, táplálék kiegészítőre tesz javaslatot. 

2. Termék megrendelése

Vásárló az alábbi módon tud megrendelést leadni a Weboldalon elérhető Termékekre:

2.1. A Weboldalon az ’Egészség Teszt’ menüpontra kattintva az ott található kérdések kitöltésével érhető el a Vásárló számára javasolt Termék.

2.2 A Weboldalon az ’Eredmény’ oldalon a Terméket bemutató információ érhető el, ahol a Vásárló tájékozódhat az összetevőkről és a szolgáltatás részleteiről.

2.3. Vásárló a Termék leírása alatti lenyíló menüpontokra kattintva kap bővebb információt az adott Termékről.

2.4. Vásárló az ’Előfizetek’ gombra kattintva helyezheti a kosarába a Terméket.

2.5. A ’Kosár’ menüponthoz az ’Eredmény’ oldalról vagy a Weboldal menüsorában lévő kosár ikonra kattintva juthat el a Vásárló.

2.6. A ’Kosár’ menüpontban tudja ellenőrizni, illetve módosítani a Vásárló a kosár tartalmát, megadni a szállítási, valamint számlázási adatait, itt láthatja a kosár eleminek részösszegét, az esetleges szállítási díjat és a végösszeget is, valamint itt tudja megadni a kedvezményre jogosító kupon kódját is.

2.7. Vásárlónak el kell fogadnia jelen ÁSZF-ben foglaltakat, majd a fizetés az „Előfizetek” gombra kattintva érhető el.

2.8. A Termékek kizárólag előfizetéses konstrukcióban vásárolhatók, mely vásárlási mód részleteiről a megrendelési folyamatban több helyen is, valamint az ÁSZF 6. pontjában található felvilágosítás. 

2.9. A Weboldal fizetési szolgáltatója: Stripe Inc. – www.stripe.com (továbbiakban „Fizetési szolgáltató).

2.10. A Vásárlónak meg kell adnia a fizetéshez a bankkártya adatait a Fizetési szolgáltató részére. Szolgáltató semmilyen banki és/vagy bankkártya adatot nem tárol és nem is jogosult tárolni. 

2.11. A kártyaadatok megadása és jóváhagyása után a Fizetési szolgáltató a Vásárló részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

2.12. Szolgáltató a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen és emailben is értesíti a Vásárlót, ahol a Vásárló megrendelésének száma is megtalálható.

4. Adatbeviteli hibák javítása

1. Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Weboldalon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására az űrlap módosításával.

2. Amennyiben a Vásárló véglegesítette rendelését és a megadott adatokban hibát fedez fel, akkor a lehető legrövidebb időn belül kezdeményeznie kell az előfizetési adatok módosítását. A Vásárló ezen adatokat a ’Profilom’ menüpontban módosíthatja. Amennyiben az adatok módosítása a megrendelt Termék kézbesítésének elindítása után történik, úgy Szolgáltató nem vállal garanciát a szállítási időre, valamint jogosult újra terhelni a Vásárló bankkártyáját. 

5. Visszaigazolás

1. A Szolgáltató a megrendeléseket automatikusan feldolgozza és e-mail értesítésben visszaigazolja a Vásárló részére a sikeres megrendelést. 

2. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

6. Előfizetési időszak

1. A szerződés a havi előfizetéses konstrukció esetén minden alkalommal 28 napra jön létre, az éves konstrukció esetén pedig 364 napra.

2.Az előfizetés automatikusan megújul, kivéve amennyiben az előfizetés a 6.3. pont szerint az ügyfélfiókban a 7.4. pontban meghatározott határidőn belül (azaz legalább 6 nappal az előfizetési időszak lejártát megelőzően) lemondásra kerül.

3. A Felhasználó az automatikus megújítást bármikor (a 7.4. pontra is figyelemmel) egyoldalúan megszüntetheti a www.habyt.hu/profil címen elérhető felületen. Ebben az esetben a szerződés az aktuális előfizetési időszak végével szűnik meg, és a kártyaregisztráció is törlésre kerül. 

7. Díjfizetés, számlázás

1. A szolgáltatásért a Vásárló előfizetési időszakonként előfizetési díjat fizet. Az előfizetési díj mindenkori mértéke megtalálható a www.habyt.hu címen. A Szolgáltató az ÁSZF módosítására vonatkozó szabályok alkalmazásával egyoldalúan jogosult az előfizetési díjakat módosítani.

2. Az előfizetési díj az előfizetési időszakra előre esedékes. Az előfizetési díj magába foglalja az általános forgalmi adót.

3. A Vásárló vásárlás során megadott bankkártya-adatainak felhasználásával a Szolgáltató az előfizetési időszak lejártát megelőző 5 nappal a következő előfizetési időszakra esedékes díjat automatikusan beszedi mindaddig, amíg a Felhasználó a 6.3. pont alkalmazásával (azaz az ügyfélfiókjában) ezzel ellentétes nyilatkozatot nem tesz. Amennyiben a nyilatkozatot az aktuális előfizetési időszak lejártát megelőző 5 napon belül teszi meg, úgy a nyilatkozat a következő előfizetési időszakot követően irányadó.

4. Az előfizetési díjról a számlát a Szolgáltató kizárólag elektronikus úton állítja elő, és a Vásárló profiljában (www.habyt.hu/fiokom) a ’Számláim’ menüpontban teszi elérhetővé és letölthetővé.

5. Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a Stripe által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártyaadatokkal a jövőben a Szolgáltató újabb fizetéseket kezdeményezhet a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül. Az Ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően a Webshopban kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártyaadatok újbóli megadása és a tranzakciónkkénti hozzájárulás nélkül a Szolgáltató által kezdeményezve történjenek.

8.  Szállítás

1. A Weboldalon leadott Termék rendeléseket a GLS futárszolgálat kézbesíti.

2. Amennyiben Vásárló a kézbesítés időpontjában nem tartózkodik a megadott címen, a csomagküldő a kézbesítést megismétli.

3. Amennyiben a küldemény nem kerül átvételre, visszaszállításra kerül a Szolgáltatóhoz. 

4. Ha a Vásárló sérülést tapasztal a Terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében kérni kell jegyzőkönyv felvételét, vagy meglévő jegyzőkönyv kibővítését. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a Termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a Termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal.

5. Szolgáltató nem vállal felelősséget a hibásan megadott adatok miatti késedelmes, vagy meghiúsult szállítási eseményekért.

9.   A Termékkel kapcsolatos felelősség

1. Az ’Egészség Teszt’ kérdéssort táplálkozási szakértő által összeállított kérdések alkotják, azonban ezek a kérdések nem helyettesítik az orvosi konzultációt, valamint nem fednek le minden rizikófaktort, betegséget, valamint egyéb egészségügyi panaszt.

2. Szolgáltató kijelenti, hogy:

 • a Weboldalon elérhető Termékek nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot.
 • A Termékek nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.
 • Az étrend-kiegészítő élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén vagy csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a Termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas vagy ilyen tulajdonsága van.

3. Szolgáltató nem vállal felelősséget:

 • azért, ha a Vásárló vagy a Terméket beszedő személy túllépi a Termékek szedésére vonatkozó napi ajánlott adagolási mennyiséget,
 • azért, ha a Vásárló vagy a Terméket beszedő személy az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás és ennek következtében allergiás reakció következik be,
 • a Termék felhasználásából fakadó következményekért,
 • azért, ha a Terméket a Vásárló nem megfelelően tárolja és emiatt a Termék minősége romlik,
 • a Vásárló által használt internet böngésző nem megfelelően működik,
 • a Vásárló internetszolgáltatójának hibájából eredően nem tudja elérni a Weboldalt,
 • ha a Vásárló a Weboldalt vagy a Termékeket nem rendeltetésnek megfelelően használja,
 • a Vásárló előzetes elvárásainak való megfelelésért,
 • a Vásárló által közzétett véleményekért, hozzászólásokért.

4. Vásárló köteles gondoskodni a vélemény, valamint a hozzászólás írása során arról, hogy harmadik személy személyiségi jogát, bármilyen szerzői jogot vagy jogszabályt se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse.

5. Vásárló nem tehet közzé olyan véleményt vagy hozzászólást a Weboldalon, amelyben:

 • szerzői jogokat, személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért,
 • erőszakra, jogszabálysértésre buzdít,
 • olyan áruk reklámozását valósítja meg, amelyek előállítása vagy forgalmazása jogszabályba ütközik,
 • tiltott gyógyszerreklámnak minősül,
 • minden egyéb, a fentiekben fel nem sorolt olyan eset, melyet hatályos jogszabály tilt.

10.  A Vásárlót megillető elállási és szavatossági jogok

1. Elállás 

1.1. A Vásárlót a Weboldalon értékesített Termékek esetén elállási jog illet meg. A Terméktől való elállás esetén Fogyasztónak figyelembe kell vennie, hogy Szolgáltató csak bontatlan, hiánytalan Terméket köteles visszatéríteni. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát megfelelően gyakorolta.

1.2. A Vásárlót megillető elállási jog gyakorlása, tekintve, hogy a Terméket a Vásárló eredeti állapotában visszajuttatja a Szolgáltató számára, egyben kizárja a termék-, vagy kellékszavatossági jog gyakorlását. 

1.3 A Fogyasztónak minősülő Vásárló a vásárlást követő 14 napon belül élhet az indoklás nélküli elállási jogával, ezt követően elállási jogát csak a termék-, vagy kellékszavatossági jogra vonatkozó szabályok szerint gyakorolhatja. 

1.4. Vásárló az elállási szándékát az 1. pontban feltüntetett elérhetőségen keresztül jelentheti be és érvényesítheti.

1.5. A Termék kibontása esetén a fogyasztók és vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdésének e) pontja esetén a fogyasztó nem gyakorolhatja a kormányrendeletben foglalt elállási vagy felmondási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

1.6. Ha a Vásárló elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. A Vásárló határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt 14 napos határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

1.7. Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt Terméket a Szolgáltató postai címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. 

1.8 A Termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli.  Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A Termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Vásárlót semmilyen más költség nem terheli.

2.         Szavatossági jogok

2.1 Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén (hibás a teljesítés különösen, ha a Termék valamilyen minőségi, vagy mennyiségi hibában szenved) a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a szolgáltatási- vagy termékhibákért, amelyek a Termék átadásának, illetve szolgáltatás nyújtásának időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.

2.2 Nem Fogyasztónak minősülő Vásárlóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidőm belül érvényesítheti szavatossági igényeit.

2.3 A Termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló – választása szerint – érvényesítheti termékszavatossági igényét. A termékszavatosság annyiban tér el a kellékszavatosságtól, hogy ez esetben a forgalmazón keresztül kifejezetten a gyártóval szemben lehet fellépni.

2.4 Termékszavatossági igényként azonban Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A Termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

2.5 Egy Termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

11. Jogérvényesítési lehetőségek

1. A Vásárló a Termékkel kapcsolatos panaszait az erre a célra rendszeresített email címen jelentheti be (info@habyt.hu). A Szolgáltató a panaszt köteles 8 napon belül kivizsgálni és a kivizsgálás eredményéről a Vásárlót érdemben tájékoztatni.

2. A szerződésből fakadó jogviták esetére a Felek alávetik magukat a Budapesti II., III. Vagy XI. Kerületi Bíróság illetékességének.

3. Fogyasztóvédelmi kérdésekben a Vásárló Budapest Főváros Kormányhivatalához, illetve a Budapesti Békéltető Testülethez (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) fordulhat.

12. Egyéb rendelkezések

1. Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

1.1. A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et egyoldalúan módosítani.

2.1. Az ÁSZF módosításáról a Szolgáltató elektronikus úton tájékoztatja a Felhasználót.

3.1. Az ÁSZF módosított feltételei első alkalommal a módosítás dátumát követő kezdődő előfizetési időszaktól alkalmazandók, de legkésőbb a módosítást követő 15. naptól. Az ÁSZF mindazon változtatásai, melyek a Vásárló fizetési kötelezettségét, illetve jogait, kötelezettségeit hátrányosan nem érintik (pl: szolgáltatás pontosabb bemutatása, jogok szélesebb körben történő ismertetése stb.) a módosítás közzétételével egyidejűleg lépnek hatályba. 

2. Szerzői jogok

2.1. A Weboldal és annak minden része (ideértve a grafikai és az audiovizuális elemeket, továbbá minden oldal forráskódját is) szerzői jogai a Szolgáltatót illetik meg. A Szolgáltató a Vásárlónak kizárólag a Weboldal saját célra történő felhasználását engedélyezi.

2.2. A Vásárló nem jogosult a Weboldal vagy annak bármely része semmilyen egyéb felhasználására, kivéve, amennyiben azt a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) a szabad felhasználás körében lehetővé teszi.

2.3. A Szolgáltató engedélye nélkül a Weboldal blog szekciójában közölt cikkek vagy egyéb művek nem használhatók fel [Szjt. 36. § (2) bek.].

2.4. Ha a Szolgáltató valamely tartalomhoz hozzászólási lehetőséget biztosít, a hozzászólás elküldésével a Vásárló hozzájárul a hozzászólás közléséhez, egyben tudomásul veszi, hogy a hozzászólás közlésével kapcsolatban őt semmilyen igény nem illeti meg, illetve, hogy a Szolgáltató a hozzászólást nem köteles közölni, azt bármikor törölheti. A Felhasználó is jogosult a hozzászólását bármikor töröltetni.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2023.01. 01.